Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!

Η συντακτική ομάδα του σκεπτόμενου με αφορμή τις άγιες αυτές ημέρες, τιμώντας και σεβόμενη την μεγάλη αυτή γιορτή της ορθοδοξίας η οποία βάλετε τελευταία από πολλές μεριές εντός και εκτός συνόρων αποφάσισε να μην αναρτήσει κάποιο άρθρο όλη την μεγάλη εβδομάδα και μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα.


Με τον μεγαλύτερο σεβασμό στην θρησκεία μας και στους αναγνώστες μας αποφασίσαμε ότι δεν θα πρέπει να επισκιάσουμε τις άγιες αυτές ημέρες κατάνυξης των πιστών, ούτε να επιφορτίσουμε τους αναγνώστες μας με θέματα πολύ κατώτερα του θείου δράματος.

Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και φώτιση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εθνική προδοσία με πρόφαση κατασκευασμένη ψεύτικη χρεωκοπία…..


Θα ξεκινήσω με μία φράση αγαπημένη του πρωθυπουργού μας που δεν είναι άλλη από το ‘’μηδέν εις το πηλίκιο’’. Αυτήν την φράση την χρησιμοποιώ για όσα συνέβησαν χθες στην σύνοδο κορυφής. Όσο βέβαια και αν προσπάθησαν τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα προσκείμενα σε αυτούς πράσινα ΜΜΕ με μπροστάρη την Κα Μακρή (γνωστό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) να μας πείσουν ότι από αυτήν την σύνοδο κερδίσαμε και ήταν επιτυχία της κυβέρνησης. Και ότι θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι σήμερα. Δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο παρά να μας δείξουν για ακόμα μία φορά πόσο γελοίοι είναι και να επιβεβαιώσουν για ακόμη μία φορά τις πραγματικές τους προθέσεις.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι αποφάσεις που παίρνεις απαιτούν νέα λαϊκή εντολή……..


Είναι η πικρή αλήθεια Κε Παπανδρέου, εσείς μας λέτε ότι ο Ελληνικός λαός σας έδωσε νωπή εντολή να κάνετε κυβέρνηση και να οδηγήσετε την χώρα έξω από την κρίση με τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Με αυτήν την εντολή και πίσω από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα όπως και αν προήλθε, αρχίσατε να κάνετε καταστροφικά σενάρια για την χώρα, να μαγειρεύετε τα στοιχεία, τον δανεισμό και το έλλειμμα.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Όταν κυβερνά η αστειότητα………..


Θα ξεκινήσω με την φράση του πρωθυπουργού όπου από το βήμα της βουλής χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια επιστροφής της χώρας στην δραχμή. Φυσικά με αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι μέχρι σήμερα οι αστειότητες είναι αυτές που έγιναν πράξη και όχι η διαψεύσεις.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ελλάδα και ΔΝΤ……


Το τελευταίο διάστημα όσο ακούω τα διάφορα σενάρια για την βοήθεια προς την Ελλάδα, πότε πολιτική πότε οικονομική πότε να βοηθήσουμε να μην επεκταθούν οι επιθέσεις κερδοσκόπων και σε άλλες χώρες κλπ, όλο και περισσότερο αρχίζει να μου αρέσει τουλάχιστον στο θέμα της οικονομίας η προσφυγή μας στο ΔΝΤ.

Φυσικά αυτό δεν είναι το ιδανικό σενάριο και καθόλου θετικό για τα εθνικά μας θέματα, όμως όπως πάντα λέω ότι για όλα φταίει αυτός ο λαός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να δεχθεί ο Έλληνας ένα τέτοιο δυνατό σοκ ώστε να σοβαρευτεί και να πάψει να λειτουργεί εγωιστικά και συμφεροντολογικά ποδοπατώντας πολλές φορές όχι μόνο τον διπλανό του αλλά ακόμα και την ίδια του την οικογένεια.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση όλων των εποχών…..


Είναι γεγονός και δυστυχώς μέρα με την ημέρα διαπιστώνουμε όλο ένα και περισσότερο ότι οι αφελείς νέο Έλληνες με τις πιο αυτοκαταστροφικές τάσεις επέλεξαν στην χειρότερη ίσως παγκόσμια κρίση να καλέσουν την πλέων λαϊκίστικη, αναξιόπιστη και ανθελληνική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και μιλάμε για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πώς την κατάντησες την χώρα σου για μερικά Ευρώ ;


Φυσικά δεν απευθύνομαι ούτε σε πρωθυπουργούς ούτε σε πολιτικούς αλλά στους απλούς καθημερινούς Έλληνες πολίτες που οι περισσότεροι (και αυτό γιατί αν δεν ήταν οι περισσότεροι θα είχε άλλη τύχη η χώρα) συστηματικά ξεπουλάνε για χρόνια τώρα από την μάνα τους μέχρι την πατρίδα τους για μερικά ευρώ παρά πάνω και για μία θεσούλα στο δημόσιο προκειμένου να δουλεύουν λιγότερο.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ……………….


Είναι η πρώτη φορά πραγματικά που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Τι να γράψω και τι να αφήσω με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2010. Φυσικά αναφέρομαι σε αυτά τα ‘’εκπληκτικά’’ μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την οικονομία. Λέω εκπληκτικά γιατί πραγματικά διαβάζοντας τα και αναλύοντας τα διαπιστώνω ότι πραγματικά αυτή τη φορά θα υπάρξει λύση. Είναι λογικό να υπάρξει λύση και η χώρα δεν θα έχει στο μέλλον κανένα πρόβλημα οικονομικό γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει οικονομία.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ…..

Ο τίτλος αυτός δεν υπερβολή, δείχνει την πραγματική κατάσταση της χώρας την οποία μόνο ο θεός πλέων μπορεί να την βοηθήσει. Ο σύγχρονος Έλληνας που απέχει από την πολιτική ζωή του τόπου είναι αυτός που δημιούργησε και αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα της πολιτικής.


Αυτός ο Έλληνας που κάνει το πάν για μία θεσούλα στο δημόσιο προκειμένου να δουλεύει λιγότερο και να πληρώνετε περισσότερο, που ζητάει ρουσφέτια από τους πολιτικούς μας, που ψάχνει με κάθε τρόπο να κονομήσει από δημόσιες προμήθειες και έργα.

Ο ίδιος Έλληνας που έμαθε να μην δουλεύει και σε κάθε αργία το τριήμερο να το κάνει πενθήμερο και βάλε, που έφτασε στο σημείο να καρφώνει τον διπλανό του στην πολεοδομία για την πέργκολα που έφτιαξε επειδή δεν μπορεί και ο ίδιος να φτιάξει μία ίδια.

Αυτός που παίρνει κλήση για παράνομη στάθμευση και αρχίζει να τηλεφωνεί από γραμματείς μέχρι υπουργούς για να την σβήσουν, αυτός που δίνει και παίρνει λάδωμα για να προχωρήσει η υπόθεση του, που βρίζει τους πάντες επειδή το ρέμα φούσκωσε και του πήρε το αυθαίρετο λες και του είπε κανείς ότι έχει δικαίωμα να χτίζει αυθαίρετα.

Ο Έλληνας που μιλάει για κλέφτες πολιτικούς, απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς την στιγμή που προτιμάει να πάει για μπάνιο στην θάλασσα αντί να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές ή για να διαμαρτυρηθεί στέλνει στο ευρωκοινοβούλιο τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των Σκοπιανών, τώρα βρίζει τους εταίρους μας.

Έρχεται σήμερα να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση της χώρας, έρχεται να φωνάξει να πληρώσουν την κρίση αυτή που την δημιούργησαν, μιλάει για το ξεπούλημα της χώρας μας και βρίζει Γερμανούς και όλο τον κόσμο.

Μα εσύ Έλληνα είσαι υπεύθυνος για όλα αυτά και κανείς άλλος. Εσύ δημιούργησες τέρατα πολιτικούς με τις απαιτήσεις που είχες και με τον τρόπο που εσύ ήθελες να λειτουργείς. Αυτοί απλά ακολούθησαν την λαϊκή εντολή.

Εσύ δημιούργησες το χρέος μέσα από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τρώγοντας τις επιδοτήσεις και τα χρήματα του κράτους χωρίς να φυτέψεις ούτε ένα δεντράκι. Κλέβοντας την εφορία όχι μόνο γιατί μπορεί να μην έκοβες εσύ αποδείξεις αλλά δεν ζητούσες κιόλας για να σου κάνουν καλύτερη τιμή.

Εσύ έβγαινες στην σύνταξη και συνέχιζες να δουλεύεις μαύρα για να μην στην κόψουν. Εσύ πλήρωνες την μικρότερη κλίμακα στο ταμείο σου αλλά μετά απαιτείς να μην πάρεις την κατώτερη σύνταξη.

Εσύ κράτησες τους λαθρομετανάστες στην χώρα δίνοντας τους δουλειά στα χωράφια σου η στην μικρή επιχείρηση σου για να γλυτώσεις το ΙΚΑ, εσύ αγοράζεις δίσκους και τσάντες από τους πακιστανούς για να δείξεις ότι και καλά είσαι κάποιος με την μαϊμού που κρατάς γιατί δεν μπορείς να πάρεις την αυθεντική η να αγοράσεις το δίσκο φθηνότερα.

Εσύ έδωσες στα Σκόπια το δικαίωμα να μιλάνε και να διεκδικούν από την στιγμή που ένα τελειωμένο κράτος πριν καν συσταθεί μετά την διάλυση στης ενωμένης Γιουγκοσλαβίας πηγαίνοντας την επιχείρηση σου εκεί για να γλυτώσεις μερικά ευρώ του έδωσες χρήμα και αξία.

Εσύ που παίρνεις τον μισθό σου και πας να τον ακουμπήσεις σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου γιατί σου δίνουν καλές τιμές για διακοπές και διώχνεις το χρήμα από την χώρα σου.

Εσύ πήγες και χρεώθηκες με δάνεια και κάρτες 5 φορές περισσότερα από αυτά που αντέχει η τσέπη σου και τώρα βρίζεις τις τράπεζες που σου ζητούν να πληρώσεις η σου παίρνουν το σπίτι.

Εσύ λοιπόν με όλα αυτά έρχεσαι σήμερα να βρίσεις τους πολιτικούς, να κατηγορήσεις κυβερνήσεις, να βάλεις κατά των τραπεζών, να φωνάξεις για την εγκληματικότητα την οποία πάλι εσύ αύξησες με τις ακραίες αντιδράσεις σου κατά της αστυνομίας όταν απλά κάνει την δουλειά της.

Εσύ σήμερα μιλάς ; Εσύ φωνάζεις ; Εσύ βρίζεις ;

Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς κανένα, εσύ επιλέγεις να πάρεις δάνεια, εσύ επιλέγεις να προσλάβεις Πακιστανούς και Αλβανούς, εσύ επιλέγεις να χτίσεις αυθαίρετα, εσύ επιλέγεις να κλέψεις το κράτος και κατά συνέπεια την τσέπη σου, εσύ επιλέγεις να κλέψεις τον διπλανό σου, εσύ επιλέγεις να δώσεις τα χρήματα σου σε ξένους, εσύ επιλέγεις να βοηθήσεις τους εχθρούς σου.

Εσύ επιλέγεις να ξεπουλήσεις και την χώρα σου αφού ξεπούλησες τα πάντα μέχρι και το εαυτό σου και μόνο εσύ.

Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς κανένα, εσύ έστρωσες και όπως έστρωσες τώρα θα κοιμηθείς. Ναι ακριβώς, εσύ είσαι η διαφθορά, εσύ την έφτιαξες δικιά σου είναι, και μόνο.

Τώρα ήρθε η ώρα να δώσεις, τόσα χρόνια μόνο παίρνεις. Και πάλι για το τι θα δώσεις δική σου επιλογή ήταν και επέλεξες να δώσεις την πατρίδα σου με την ψήφο σου στις τελευταίες εκλογές.

Εγώ δεν μπορώ παρά μόνο να σε συγχαρώ και να φωνάξω δυνατά την πιο σωστή λέξη που έχει ειπωθεί ποτέ σαν χαρακτηρισμό των νέο Ελλήνων από τον μεγάλο Δ. Σαββόπουλο

ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Αυτοί είμαστε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Ο θεός να βάλει το χέρι του να σωθεί η ιστορία αυτής της χώρας γιατί εμείς είμαστε ανάξιοι……

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μάκη δεν απάντησες…….


Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου άρθρου μου για τον Μάκη τον υπερασπιστή των Ελλήνων και της οικονομίας της χώρας και επειδή δεν απάντησες στα ερωτήματα μου λέω να μην σε ρίξω στα βαθειά αμέσως αλλά να πάμε σιγά, σιγά.

5η Μέρα σήμερα που δεν απαντάς, έτσι οφείλω να σε ρωτήσω. Ο κουμπάρος σου που σου πλήρωσε και τον γάμο τον ¨φτωχικό¨ πλήρωσε τα 40 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στο ΙΚΑ ; Η τουλάχιστον έχει κάνει κάποιον διακανονισμό ;